Aanleveren bestanden

 

Het 5 Stappenplan van Bert Smit Reklame:

  1. U komt bij ons of wij komen bij u langs.
  2. Gezamenlijk overleggen we de ideeën en wensen die er zijn over de belettering.
  3. Wij maken vrijblijvend een voorbeeld en een passende offerte.
  4. Het voorbeeld wordt besproken en eventueel aangepast tot u tevreden bent met het eindresultaat.
  5. Wij gaan over tot het beletteren van het object.

 

Hoe kan ik bestanden het best aanleveren bij Bert Smit Reklame?


Digitaal heeft altijd onze voorkeur. Dit kan op CD, DVD, USB Stick, externe HD of via email. Veel klanten hebben de middelen en de mensen om zelf digitale bestanden aan te leveren. Vaak word, op basis van de bestaande huisstijl, zelf een ontwerp op gemaakt. Het verwerken van dergelijke bestanden is bij Bert Smit Reklame in een groot aantal gevallen geen enkel probleem. Veel bestanden (Windows of Macintosh) zijn te converteren. Tijdens dit converteren worden deze bestanden, indien mogelijk, geschikt gemaakt voor het plotten. Een te plotten object werkt met vector lijnen, terwijl veel andere teken of ontwerpprogramma's met lagen (layers) werken. Een plotter kan helaas geen lagen plotten in tegenstelling tot een printer. Vandaar dat wij de lagen om moeten zetten in lijnen (vectoren). Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer programma's vector-georiënteerd. In programma's als Adobe Illustrator, PageMaker, CorelDRAW, WordPerfect, Word etc. is vaak een mogelijkheid tot bestandsuitwisseling met onze plotsystemen.


Let echter op bij het aanleveren van bestanden. U dient te leveren in EPS of AI formaat. Het standaard uitwisselingsformaat is EPS (Encapsulated PostScript). Dit formaat is geschikt voor logo's, teksten etc. zolang er maar geen zogeheten bitmaps (bijv. foto's) in verwerkt zijn.

In vrijwel ieder professioneel programma is een functie "Exporteren" beschikbaar. Om uw logo geschikt te maken voor verwerking bij Bert Smit Reklame selecteert u het logo waarna u het exporteert. Tijdens de procedure voor het exporteren wordt gevraagd in welk formaat u dit wilt exporteren. Op dit moment kiest u steeds het formaat EPS. Hierna vraagt men om een bestandsnaam. Maak deze nooit langer dan 8 karakters zonder spaties (bijvoorbeeld TEST3.EPS)! Dit om problemen bij wat oudere applicaties te vermijden. Kies ook voor de optie "Tekst converteren naar curves" en als een versie gekozen moet worden, kies altijd 88 of EPS Plaatsbaar.

 

Lettertypes

 

Wilt u in de originele opmaak of bestanden nog wat laten veranderen? Vermeld dan altijd de gebruikte lettertypes (fonts). Gebruik altijd True Type (Windows) of Type-1 (Adobe, Macintosh) lettertypes. Ook dit heeft weer te maken met het plotten van de letters. De plot kwaliteit van bovengenoemde lettertypes is veel beter dan dat van andere lettertypes. Contouren worden mooi strak, ook bij groot formaat letters.

 

Digitale Media

 

Digitaal materiaal kunt u, vaak afhankelijk van de grootte van het bestand, op vele manieren bij ons aanleveren:
1 Diskette HD (maximaal 1,44 Mb DOS geformatteerd)
2 CD-ROM of DVD
3 USB
4 E-mail (als bijlage, maximaal 5 Mb i.v.m. snelheid van datatransmissie)
5 Per fax. Voor zeer eenvoudige korte teksten en eenvoudige logo's of een concept waarvan u wilt dat wij dit nog verder voor u uitwerken voldoet een (leesbare) fax. U kunt u bestand faxen naar 0416-382186.

Wij werken op dit moment alleen met Windows applicaties. Wanneer u een Mac bestand aanlevert, kan dit meer tijd in beslag nemen om dit te verwerken.

 

Gedrukt of copy proof origineel

 

Een goede, scherpe afdruk van een logo of lijntekening (maximaal A4-formaat) kunnen wij voor u (onder voorbehoud) digitaliseren. Met films (o.a. t.b.v. drukwerk) kunnen we helaas niets. Vraag uw drukker dan om een zogeheten copyproof.

 

LET OP:

- vermeld altijd uw (bedrijfs)naam en bestandsnaam op het medium
- vermeld bij goedkopere media (diskettes etc.) of u deze na gebruik retour wilt.